Speglar skapar rymd, liv och höjer energin

När vi flyttade till huset i juli och jag stod i hallen och dirigerade flyttgubbarna, så fick de ställa skoskåpet på den enda väggen i hallen. Den enda väggen även för en spegel. Och för en byrå. Och en sittbänk.

Efterhand ska jag hitta en plats även för att kunna ha en byrå och en bänk eller stol i hallen, men en spegel kändes mest akut. Inte för min egen del, för jag glömmer alltid att kolla hur jag ser ut i alla fall, men Josefin är väldigt noga med hur hon ser ut, innan hon kliver utanför dörren och hon tjatade länge om att jag måste fixa en spegel i hallen. Och jag lovade att hänga upp en, så snart jag hittade den perfekta lösningen. Jag visste att den skulle komma till mig. Det gör de alltid. Bara man släpper problemet och låter tankarna jobba i bakhuvudet.

I hallen och teverummet på undervåningen fanns (finns) ytterligare ett problem. Det är ekfanéren på sidorna och baksidan av garderobsväggen. Den matchar visserligen trappan, men det är för MYCKET. Och den ser ”död” ut. Och dyster.

Men det var inte förrän killarna som levererade den nya bäddsoffan råkade slå upp en flisa i kanten på fanéren, som jag kom på den perfekta idén: Jag skulle beställa och montera speglar på bägge kortsidorna av garderobsväggen!

Jag hittade en glasmästare här på Ekerö och ringde och beställde två speglar på 60 x 200 cm. Veckan därpå kom två killar hit och limmade fast dem. Och det blev helt perfekt! Samtidigt som vi fick spegel i hallen (två dessutom!) skapade speglarna rymd och gjorde hela utrymmet mer levande. När man kommer nerför trappan från övervåningen, så speglar sig utsikten från det stora fönstret i trapphuset och bokhyllan som står under trappan. Superfint! Och jag slipper se ”den döda eken”.

På baksidan av garderoberna (där teven hänger) ska jag troligen sätta en fondtapet. Jag har börjat kika lite och tagit hem ett par prover. Men jag avvaktar tills jag är helt säker på vad jag vill ha. Jag avvaktar egentligen med hela det rummet, eftersom valpen har det som sitt utrymme när han är ensam. Eller när jag inte orkar ha koll på honom. Så jag kan varken lägga dit en matta eller placera några prydnadsföremål på bänkar och bord. Dessutom orkar jag inte lyfta ner teven och hänga upp den själv. Jag sparar det projektet tills något av mina stora barn kommer på besök och kan hjälpa mig. Kanske i jul? 😉

Spegel och hall sett från teverummet.
På baksidan av garderobsväggen finns teve och tevebänk.
Spegel på andra sidan av garderoberna.
Spegel på inre gaveln
Spegeln på den inre gaveln av garderoberna skapar liv och reflekterar ljus och energi när man kommer nerför trappan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *