Jag ska få wi-fi i köket!

Just när elektrikerna var klara med all kabeldragning innan spackling, målning och köksmontering, så kom jag på att de kanske kunde hjälpa mig att fixa wi-fi i köket. På grund av betongväggarna lyckas inte ens teknikern från Telia få täckning i köket. Inte ens med tre repeater i huset.

Såklart kunde de dra en kabel från fiberingången i Josefins rum, precis som de gjorde till attefallshuset. De behövde ”bara” borra sig via ytterväggen med ett halvmeter långt borr från två håll och hoppas att mötas på mitten. Till slut lyckades de. Ett rör går in i taket i Josefins rum och kommer upp i väggen i köket, bakom ett av de kommande köksskåpen, så att jag kan gömma en router eller vad jag behöver där inne.

Puh, vad jag är glad att jag kom på att jag skulle göra detta innan det var för sent! Jag har nästan blivit galen av att inte kunna använda datorn i köket och av att mobilen bara ligger och tuggar, så att jag ständigt måste så av wi-fi och slösa på min surf i mobilabonnemanget. Jag får alltid en varning i slutet av månaden…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *