Varför nöja sig med köket när man ändå håller på?

Med tanke på att jag ska flytta och byta spotar i kökstaket, så vill jag ha nya spotar även i vardagsrummen eftersom det är samma tak som fortsätter och jag vill att det ska se enhetligt ut. Plus att jag vill ta bort några lamputtag och sätta dit ett över soffbordet (där det inte finns något alls). Alla ändringar i taket innebär att det måste lagas och målas. Hela taket. I både köket, vardagsrummet och mittemellan. Och ska taket målas kan lika gärna väggarna också målas… Möblerna måste ändå bort. Lika bra att passa på.

Sagt och gjort. Idag har byggarbetarna kånkat möbler nerför trappan. Soffan står i garaget och allt annat i hallen. Det är kaos i precis hela huset. Även i mitt sovrum, för där står tavlan och andra mindre prylar.

Vad har jag gett mig in på och hur mycket kommer kostnaderna att skena?

Men beslutet känns ändå rätt. Jag skulle ångra mig senare – när hela huset är ombyggt och perfekt – om jag inte hade passat på att fräscha till väggar och tak.

Lite knäppt är det dock att de tömde mitt vardagsrum precis inför en långhelg. När de ändå inte ska jobba. Fyra dagar som jag kunde fått sitta i min soffa… Men jag ser fram emot fyra dagar utan hantverkare springande i huset!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *