Tomtgränserna

Idag har jag tagit tag i mina tomgränser. Med tanke på att attefallshuset hamnade fel, så vill jag vara säker på övriga gränser innan jag gör något med dem eller i närheten av dem.

Jag började med att kolla hos Lantmäteriet, men de gör inte tomtutsättningar längre. I stället finns det andra företag som sköter sådant, bland annat Rios. Det var de som gjorde utmätningen åt Attefallsverket. Nu har jag mailat dem och frågat vad det kostar att få en tomtutsättning gjord.

Jag har också kollat Stängselbutiken, eftersom jag vill ha stängsel på hela baksidan av tomten. Där är det berg och skog och duger med ett sådant som är runt dagis och skolor. Detta finns i olika höjder. Jag vill ha 180 eller 200 cm.

Stängsel till baksidan

Jag kommer också att vilja sätta häck mot grannarna och delvis på framsidan. Hos Häckspecialisten finns det plantor som redan är 150-175 cm höga, men de är ganska dyra. Priset blir 1200 kr per meter. Eftersom jag tänker mig att de ska placeras ovanför stödmurar, så kanske jag kan nöja mig med små plantor och ändå känna att gränsen är tillräckligt hög och svår att ta sig över i alla fall.

Häck av bok

Jag är så nyfiken på arkitektens ritningar nu, så att jag kan göra mig en bild av hur det kan tänkas komma att se ut och veta hur jag ska gå vidare med mina planer!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *