Innan huset byggdes

 

Nyköpt tomt med sommarstuga
Såhär såg det ut 2006, innan mitt hus byggdes på tomten.

Häromdagen kontaktade jag den första ägaren till huset, för att ställa en fråga om ritningar över bland annat eldragningen. Han heter Henrik och han byggde huset 2007 och sedan dess har det varit ytterligare två ägare innan jag flyttade hit. Jag fick inga ritningar vid tillträdet, eftersom min säljare hävdade att han aldrig fått några i sin tur. Henrik hävdade att han överlämnat dem till den första köparen, så uppenbarligen har de försvunnit mellan ägare två och tre.

Han berättade också att han beskrev hela husbygget i en blogg, Villa Lundhagen. Där la han ut massor av bilder och berättade om varje steg och delprojekt. Bloggen är stängd nu, men han erbjöd sig att ge mig tillträde till den. Jippi!

Igår kväll satt jag och tittade igenom bloggen och följde bygget i text och bilder. Allt började med att Henrik och hans sambo köpte tomten med en sommarstuga 2006. Den revs och året därpå satte bygget igång. Det var verkligen jätteroligt att se hur huset växte fram och läsa om hur de resonerade kring sina materialval och beslut.

Henrik och hans sambo byggde ett bra hus, men övergav det utan att ge det en själ. Huset var bara ett hus. Inte ett hem. Det var sterilt och kallt. Nu kliar det i mina fingrar av lust att göra huset inbjudande och hemtrevligt. Och ge huset liv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *