Skyddstyg till nya soffan

Bäddsoffa
Bäddsoffa Björnen från Sweef.

Igår fick jag äntligen tyget jag beställt till den nya bäddsoffan (Björnen från Sweef). I stället för att ha filtar eller andra fula skyddstyg liggande i soffan, för att skudda den mot hundvalpens smutsiga tassar och eventuella olyckor, så kom jag på den ultimata idén att beställa två meter av samma tyg som soffan är tillverkad av. Det kostade ”bara” 500 kronor, men sedan skulle Sweef ha 250 kr för frakt. Jag ifrågasatte detta och sa att det INTE kostar så mycket att skicka lite tyg. Då svarade de att det låg på en lång rulle och måste skickas med deras egen lastbil. Jag svarade att de kunde ta bort rullen, vika ihop tyget och skicka det med posten. Några veck skulle inte spela någon roll för hunden 😉

Soffan står i TV-rummet på undervåningen, precis innanför ytterdörren. Det händer att hunden gräver i jorden utanför och sedan rusar rakt upp i soffan. Och när den var helt ny (typ första dagen) hoppade han upp och ställde sig att kissa så det skvalade mitt i soffan. Tack och lov hade jag varit förutseende och lagt plastad frotté på hela sittdynan. Under ett tjockt överkast. Och nu ligger det plastad frotté under tyget.

Numera kissar han inte i soffan (peppar, peppar…), men han ligger ofta där och sover. Och när han är vild och busig, så springer han upp och ner i soffan som en tok.

Jag längtar tills jag vågar lägga på den tjocka ryamattan igen och på andra sätt göra rummet mer ombonat, typ ställa något fint på bordet och fylla soffan med fina kuddar. Den som ligger där nu är flera år gammal och det är okej att hunden tuggar på den.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *