Omöjligt att putsa mina fönster

Fönstret i trapphuset. Mot baksidan.

Under förmiddagen har jag putsat fönster i vardagsrummet, sovrummet och trapphuset. Med den höga stegen kunde jag komma åt det mesta från insidan och från balkongerna, men den översta rutan nådde jag inte. Inte ens om jag stod på den översta avsatsen. Ska man behöva ta in en utomhusstege för att kunna putsa? Och riskera att ramla och slå ihjäl sig i trappan…

Utomhus är det ännu värre. När jag stod längst upp på stegen, så nådde jag bara halvvägs upp på de stora rutorna. Så jag lät dem vara. Jag får helt enkelt ta hit ett proffs, som kan ta de stora fönsterpartierna på utsidan. Att stå och balansera på en vanlig stege med hink och skrapa låter jag helst bli.

Jag skulle ALDRIG bygga ett hus med fönster jag inte kommer åt att putsa på egen hand. Antingen måste de vara öppningsbara eller nåbara med en trappstege på både insidan och utsidan. Finns det inte självrengörande fönster förresten…?

Fönstrets nederkant är i höjd med min hjässa.
Det stora icke öppningsbara fönsterpartiet på framsidan, som är omöjligt att putsa ens om man står på en hög stege. Ska man luta stegen mot fönstret och ta det i etapper…? Teleskopskaft eller skylift – japp! Men då måste man ta hjälp av ett proffs.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *