Oj, mitt rikedomshörn!

Om jag skulle lägga en bagua över min tomt, så skulle rikedomshörnet hamna längst upp i vänstra hörnet. Ajajaj, den skräpigaste och värsta platsen i hela trädgården. Tre planteringslådor igenvuxna med ogräs och ett rostigt staket med taggtråd, som har vält och ser anskrämligt ur. Här måste städas upp och det kvickt. Innan jag blir ruinerad 😉

Jag började med att slita bort planteringslådorna och köra dem till sortergården. De satt inte alltför hårt fast och de gick vika ihop. Smidigt. Staketet kräver dock en bultsax, för att klippa loss från den andra grannens staket. Det måste jag köpa. Dessutom gör jag mig nog illa, om jag försöker rulla ihop det rostiga staketet med de vassa taggarna på egen hand. Undrar om jag kan ta reda på vem som är ägaren? Tomten bakom är vildvuxen och obebodd… Kanske kan jag kräva att han eller hon plockar bort staketet innan något djur (eller människa) skadar sig. Faktum är att jag hittade ett av Texas katthalsband på en av taggarna. Där måste han ha fastnat förra sommaren. Jag undrade varför han alltid kom hem utan halsband, tills jag gav upp efter 3-4 stycken. Nu fick jag förklaringen till ett av dem.

Den här hörnan längst bak i trädgården hade jag redan tänkt använda på något trevligt sätt. Kanske bygga en ”berså”, där man kan sitta på kvällarna när solen försvunnit från framsidan. Eller placera ett växthus där. När jag kom på att det dessutom är rikedomshörnet, så känner jag mig ännu mer motiverad att använda det på ett bra sätt. Kanske till och med bygga en jacuzzi?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *