Nu kan jag sopsortera

Sopsortering i nya köket

Jag är i extremt stort behov av struktur och ordning. Min tillvaro måste vara organiserad, framförallt när det gäller praktiska saker. Om jag inte har utrymme eller möjlighet att skapa en struktur för en vana eller funktion, så kan jag inte ta in den i mitt liv. Det kan gälla allt från träning och relationer till möblering och sopsortering.

Nu har jag dock äntligen fått möjlighet att sopsortera. Från och med förra veckan minskade jag storleken på mitt sopkärl och ska inte bara hålla stora kartonger, plastförpackningar och glas vid sidan av hushållssoporna. Jag ska sortera ALLT. Varenda liten plastbit ska läggas i kärlet för plast, minsta lilla kartongbit ska läggas i rätt hink och även små delar av metall ska skiljas av och inte hamna i de vanliga soporna. Det rikligt stora är att jag ska lägga matavfall i den gröna påsen – wow! Jag sorterade mat för flera år sedan, när jag bodde i Jönköping, men då var det papperspåsar och det var ett jäkla kladd. Den gången gav jag upp. Nu ska jag göra ett nytt försök.

SORTERA, avfallskärl 37 l från Ikea

Större kartonger, plastbyttor, glas och pantflaskor ska jag ordna en ”slängstation” för nere i pannrummet eller garaget. Tidigare har jag haft den i arbetsrummet bredvid köket, men det vill jag inte ha längre. Det kan vara värt några vändor i trappan varje dag för att slippa ha den synlig. Den består av stapelbara backar från Ikea. Just nu har jag den mindre modellen, eftersom jag inte fick plats med de stora backarna i lägenheten där vi bodde innan, men jag ska nog köpa den större varianten eller hitta ett helt annat system framöver.

SORTERA, avfallskärl 60 l från Ikea

Ett svar på ”Nu kan jag sopsortera”

  1. Jag har 2st soptunnor hemma. Med totalt 10 fack. Matrester, plast, papper/kartong, ljusa glas, mörka glas, tidningar/reklam, batterier, glödlampor, metall samt restavfall. Så smidigt! Hämtas varannan vecka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *