Mitt lilla spökhus

Uthus
Uthuset står uppe på höjden bakom huset och man ser det genom köksfönstret vid diskbänken.

När jag köpte huset tittade jag aldrig i uthuset på baksidan. Jag tänkte inte ens på att det stod där, eftersom villan var alldeles för dyr och jag inte hade några allvarliga planer på att köpa den. Jag tittade inte med en köpares ögon. Jag tittade med en drömmares ögon. Och då kollar man inte i fallfärdiga uthus, haha!

Nu blev det som det blev och plötsligt hade jag både en stor villa och ett fallfärdigt uthus 🙂

När jag hade fått nycklarna i början av juli och väntade på första flyttlasset, så tittade jag för första gången i uthuset. My god! Det var knökfullt med bråte och prylar. Detta var täckt av ett tjockt lager damm och smuts. Antagligen hade det legat där ända sedan första ägaren och under ytterligare två ägares tid. Men jag tänkte INTE ta över en massa skit efter någon annan! Min ”feng shui-själ” skrek i panik över att ha en massa skräp liggande. Alltså kontaktade jag säljaren och bad honom tömma uthuset. Han hävdade att allt legat där när HAN köpte och att det ”tillhörde huset”. Det tog mig två månader, att tvinga honom att köra bort allt. Städade gjorde jag sedan själv.

Och vad stort och rymligt det blev! Visserligen är det långt ifrån tätt och det tränger in vatten genom den bakre väggen, men jag får lätt plats med alla trädgårdsredskap och vinterförvaring av alla utemöbler. Och all ved till kaminerna. Dessutom är uthuset bra att ställa allt som ska slängas på återvinningscentralen i. Så slipper jag ha det i garaget.

Även om det funkar som det är nu, så håller min hjärna på för fullt med att smida planer för ”mitt lilla spökhus”. I början funderade jag på att riva det, men den tanken har jag släppt. Jag gillar det. Kanske målar jag fönstren blå och gör det till ett litet ”grekiskt” hus. Kanske gör jag en jacuzzi uppe på taket, för att njuta av kvällssolen. Kanske en terrass. Eller en hundgård med stor rastgård vid sidan. Eller ett spa med bastu och gym. Kanske ska jag bygga ett torn? Jag får se. Jag vet att den perfekta idén kommer till mig när det är dags. Tillsvidare använder jag det till förråd och förvaring. Det räcker gott.

Trädgårdsredskap i uthuset
Uthuset är äntligen tömt av den förre ägaren och jag har flyttat in trädgårdsredskap.
Ved och trädgårdsmöbler i uthuset.
Här har jag staplat ved inför vintern och börjat bära in trädgårdsmöblerna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *