Mina tomtgränser är utsatta

I fredags var en kille från Rios här och kontrollerade att tomtpinnarna i hörnen stod rätt. Han markerade också mina gränser med blå färg, eftersom det är för långt mellan hörnen och för mycket växtlighet, för att kunna bedöma exakt var linjen går.

Igår köpte jag några pinnar, som jag tryckte ner i markeringarna, om de regnar bort innan grävmaskinerna sätter igång.

Det var egentligen gränsen till höger som var viktig att få koll på. Den är helt flytande idag och jag misstänkte att min tomt sträckte sig nerför hela slänten och en bit in på grannens sida. Och det stämde. Ett par meter till höger om uppfarten tillhör mig. Det betyder att en stödmur i gränsen ger mig gott om utrymme att köra upp bilen till höger om pool och carport. Perfekt!

Just den grannen kom förresten till mig i fredags (samtidigt som Rios gjorde utsättningen) och frågade om jag kunde tänka mig att stycka av hela min uppfart och sälja den. Antingen till honom eller till någon annan. I så fall skulle han också stycka av en bit åt mitt håll och bilda ytterligare en tomt mellan oss. Jag blev helt ställd. Dels för att jag aldrig tänkt tanken och dels för att jag just berättat att ritningar redan är inskickade till bygglovsavdelningen. Ju mer jag har tänkt på det efteråt, desto dummare känns förslaget. Jag vill knappast ha någon granne tätare inpå mig än vad jag redan har. Jag är väldigt tacksam över att ha uppfarten mellan mitt planerade pooldäck och befintligt grannhus. Jag hade hellre haft ytterligare tio meter, än att riskera att någon bygger ett hus precis bredvid min pool. Dessutom skulle jag sänka värdet på min fastighet med ett högre belopp än vad jag skulle kunna sälja den avstyckade delen för. I soptunnan med det förslaget, tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *