Min fula kakelvägg

De här kakelplattorna är egentligen inte fula, men färgen skär sig totalt mot golvet. Inte nog med att färgerna skär sig – tillsammans ger de ett väldigt dystert, tråkigt och färglöst intryck. Även golvet skulle komma mer till sin rätt, om man slapp se hur det skär sig mot väggen. Som det är nu blir både golvet och väggen fula. De drar ner varandra. Och att ha lika stora plattor på både golv och vägg känns inte genomtänkt. På åtminstone NÅGOT sätt måste de bryta mot varandra.

Nå, nu har jag hatat den där väggen i snart åtta månader samtidigt som jag har grubblat över vad jag ska göra med den. Jag ville designa köket först, så att jag vet vad jag har att förhålla mig till, men nu när det är färgsatt och beställt, så kan jag på allvar börja fundera på väggen.

Idag har jag googlat och tittat på bilder av målade kakelväggar:

Men eftersom jag vill få bort även storleken på plattorna, så känns det inte som ett bra alternativ. Om det ska vara plattor på väggen skulle det varit exakt samma platta som på golvet och fogarna skulle följt varandra. Så känner jag. Som om golvet klättrade upp på väggen.

Ett alternativ till målning skulle kunna vara att montera fusktegel.  Alla dessa finns på Hornbach:

Jag har alltid gillat tegelväggar, så det skulle definitivt kunna funka. Men med tanke på alla stengolv och megahöga vita väggar, så skulle det förstärka den ”hårda” känslan i huset. Vilket kanske inte är så farligt, med tanke på att jag använder en hel del färg och trä i inredningen.

Det jag lockas absolut mest av är dock en fototapet. Jag skulle vilja att väggen är en enda stor och vacker tavla. Om det skulle vara natur, stad eller något abstrakt vet jag inte än, men jag är grymt taggad på ett stort foto. Problemet är att det är en inbyggd kamin i väggen och jag vet inte om en tapet klarar värmen. Det blir visserligen nästan inte varmt alls, varken på väggen eller i rummet, när kaminen är tänd. Så det borde funka.

Alla dessa är från Photowall:

 

För att få en experts syn på det hela, så har jag messat ”min” målare idag. Han har fortfarande inte svarat. Men jag har satt bollen i rullning. Åtminstone i huvudet. Kul!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *