Lugnande besked om attefallshuset

Jag känner mig ganska orolig över att attefallshuset är felplacerat 40 cm för nära tomtgränsen mot grannen. Framförallt håller jag på att ladda inför en strid mot antingen Attefallsverket eller grannen. Eller båda två. Det innebär att jag letar argument och strategier, vilket tar en himla massa energi.

Eftersom det gått några veckor sedan jag fick beskedet att huset är felplacerat och en ny mätning är beställd och jag fortfarande varken sett någon mät-kille eller hört något, så kontaktade jag Attefallsverket idag och frågade vad som händer. Jag var rädd att de bara lagt ärendet åt sidan och förhalat problemet. Men jag fick följande svar:

”Vi har hög prioritet på detta ärende. Det kan vara flera orsaker, fel mätning alternativt fel utsatta gränser. Vi tar kostnader för extra mätning och kommer inte belasta dig med något. Vi sköter processen och skulle det vara fel kommer vi att lösa det med grannen eller flytta huset någon cm. Jag cc:ar Tommy i detta mail som tillsammans med Veronica kommer utreda detta ärende. Du kan bara invänta en lösning från oss och vara lugn.”

Puh, det känns skönt! Då släpper jag det tillsvidare och litar på att de fixar det! Idag kan jag glädja mig åt både det och att avtalet på köket är signerat och handpenningen betald. Leverans vecka 18. Jippie!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *