Köksleveranser och hantverkare

Skåpstommarna från Tibrokök kom först.
Här kommer bänkskivorna.
Av någon anledning kom DB Schenker med endast kyl och diskmaskin. Frysen kommer nästa vecka.

I fredags kom mitt nya kök i tusen delar och i fyra olika transporter. Jag glömde ta kort på DHL, som levererade fläkten. Först kom själva skåpstommarna. Chauffören var en väldigt glad och trevlig kille, som på min uppmaning vågade sig på att ta sats och backa uppför hela backen och ställa sig precis utanför garaget. Därifrån kunde mina hantverkare lasta in allting i garaget. De hade kommit redan på morgonen, för att påbörja förarbetet och ta emot leveranserna.

Någon timme senare kom bänkskivorna. De vägde 113 kg, men jag övertalade även den chauffören att backa hela vägen upp. Det innebar att även den lasten kunde lossas och släpas in i garaget utan större problem.

Lite problematiskt blev det dock när killen från DB Schenker inte hade tålamod att vänta, utan backade upp bakom lastbilen från Foria. Det innebar att han fick lasta av i motlut och killarna fick släpa kyl och diskmaskin onödigt långt. Dessutom var inte frysen med i leveransen. På den fick jag en ny leveranstid nästa vecka och måste återigen vara hemma mellan 7 och 16 en hel dag. Vilket jag inte har möjlighet att vara. Jag håller tummarna att jag har hantverkare i huset som kan ta emot varorna.

Nu är garaget helt knökfullt. Där får allt stå i väntan på att elektriker och målare gör allt sitt arbete. Dessutom ska ventilationstrumman byggas om, så att den blir så liten som möjligt. Tyvärr klarar den inte de 15 centimeter vi räknat med i ritningarna. Kyl och frys kommer att hamna 10 cm längre ut än bänkskåpen. Jag visste att det skulle strula! Och jag blir återigen irriterad på min köksarkitekt, som bara viftade bort problemet när jag påtalade det. Nu måste jag beställa en ny täcksida också, som är 85 cm i stället för 75 cm. Mycket irriterande! Inte bara besväret nu, utan också att jag inte får köket exakt som jag vill ha det.

Ventilationen ställer till problem bakom frysen.

Under veckan som kommer ska i första hand elektrikern dra alla nya ledningar. Han måste fräsa upp betongen i väggarna och borra en massa hål. Det kommer att damma ner väldigt mycket, så i morgon ska de bygga en provisorisk vägg mellan köket och vardagsrummet. Idag har jag flyttat ut matbordet på terrassen och tagit ner så mycket som möjligt av alla köksredskap och matvaror i tvättstugan, så att jag ska slippa springa igenom köket till arbetsrummet för att hämta det jag behöver. Det kommer bli ett riktigt skitgöra de närmaste dagarna!

Köket kommer att börja monteras först veckan därpå, eftersom det är röd dag på torsdag och klämdag på fredag. Jobbigt att det drar ut på tiden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *