Köket är tömt på prylar

Idag har jag tömt köket på prylar, för i morgon kommer hantverkaren jag hittade på Blocket och monterar ner alla skåp. Tyvärr kommer inte det nya köket förrän på fredag, det fick jag veta idag. Det skulle komma den här veckan och jag hoppades och trodde att det skulle bli åtminstone på onsdagen eller torsdagen. Inte för att det spelar så stor roll – det jobbiga är ju själva plockandet med prylar och att ha folk i huset som både monterar ner det gamla köket och monterar det nya. Att tvingas vara social och fixad. Att inte kunna gå omkring ensam och skrota i myskläder.

Tack och lov har jag en massa hyllor i arbetsrummet precis innanför köket. Dem tömde jag på pärmar (som jag ställde högt ovanpå väggskåpen), så att jag kunde använda dem till förvaring av torrvaror och prylar.

Tillsvidare får tvättstugan fungera som kök. Visserligen utan spis, ugn och kyl/frys… Men jag kan diska, skära, hacka, göra smoothie och förbereda mat som jag tar med ner till attefallshuset för tillagning. När jag tagit mitt kaffe i morgon bitti ska jag bära ner kaffemaskinen också. Jag ska nog klara mig i en vecka eller två utan ett riktigt kök.

Idag beställde jag också lamporna jag visade häromdagen. Jag tror att de kommer att passa väldigt bra. Dessutom ringde Schenker och ville leverera mina nya vitvaror på fredag och helt utan förvarning kom en transport med min vinkyl. Plötsligt insåg jag att mitt nya kök inte bara är en dröm eller en ritning på datorn – det finns snart i verkligheten!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *