Jag har inget kök

Bara en trasig kyl/frys står på golvet.
Den trasiga kyl-frysen står kvar och röret till fläkten hänger ner.
Endast en kyl/frys återstår.
Den fungerande kyl-frysen fick stå kvar, så att jag har någonstans att förvara maten under renoveringen.

Det tog åtta timmar för hantverkaren att montera isär, bära ner och köra iväg köket igår. Jag var imponerad över allt slit och kånkande han orkade med. Han tog inte en enda paus och han åt ingenting på hela dagen.

Den trasiga kyl-frysen stod mitt på golvet, sedan han baxat ut den ur stommen den var inbyggd i. Den släpade jag till ena långsidan. Den andra kyl-frysen hade jag tömt under dagen, så att han kunde få ut den ur stommen. Sedan kopplade jag in den och fyllde med kyl- och frysvaror igen. Skönt att jag blev av med den stommen också. Jag var rädd för att han skulle skippa den, eftersom jag skulle behålla kyl-frysen under renoveringen.

Nu återstår att riva trumman i hörnet och hålla tummarna att ventilationsröret som löper innanför kommer få plats i utrymmet bakom den nya frysen. Jag är lite orolig… Likaså ska ”luckorna” i snedtaket utanför arbetsrummet plockas ner och kakel rivas. Liksom den långa glasskivan som fungerade som stänkskydd över spisen och den ena köksbänken. Men det får hantverkarna som monterar det nya köket fixa. De ska ju måla, kakla och dra all el också.

Trumma i hörnet.
Trumman i hörnet måste rivas och ventilationsröret som löper innanför MÅSTE få plats bakom den nya frysen.
Luckor i taket som satt ovanför alla högskåp för att bilda en hel ”vägg” mot arbetsrummet. Dessa ska bort, för det ska inte stå några skåp mot den väggen sen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *