Hjälp, jag har glömt välja lampor och kakel till köket!

Igår fick jag panik, när jag kom på att mitt gamla kök ska rivas ut på tisdag och att det nya köket kommer dagen därpå (förhoppningsvis). Inte bara för att jag måste tömma alla skåp på prylar (var ska jag göra av dem?) utan för att jag kom på att jag glömt välja lampor och kakel. När jag beställde köket tänkte jag att det fanns gott om tid, men tiden försvann och jag jag har inte haft en tanke på det.

Eftersom jag är (nästan helt) säker på att jag vill ha helt vanligt vitt kakel, så är frågan bara om jag ska ha blankt eller matt och vilken storlek plattorna ska ha. Därför åkte jag till Bauhaus och tittade. Där bestämde jag mig (tror jag) för en matt platta i storlek 15 x 15 cm. Det kostar 59 kr/kvm och finns i lager. Check!

Kakel Plain vitt matt 15 x 15 cm

Jag googlade också lampor att hänga dels över den långa köksön och dels över fönstret ovanför diskbänken. Eftersom det fanns alldeles för mycket att välja på, så mailade jag kundservice på Lampan och bad om tips. En väldigt trevlig tjej föreslog bland annat dessa, eftersom jag ska ha knoppar i mässing:

Belid Gloria
Oriva Kult

Nu är frågan om jag ska vara så modig att jag väljer mässing eller om jag ska vara feg och välja något liknande lamporna på köksritningarna? Alltså de som hänger över köksön. De som hänger över fönstret är INTE aktuella. Kanske blir det för mycket mässing? Hm… Vad svårt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *