Garaget ska bli sovrum och två förråd

Jag ägnade helgen åt att tömma garaget, som är det enda förrådet i hela huset. Det finns en liten ”smytt” under trappan också, men där har jag andra säsongens kläder, textilier (extratäcken, kuddar, filtar etc.), skor och resväskor. Julsaker, prylar till hunden och katterna, verktyg, blomkrukor och annat stod i garaget.

Det var en utmaning att hitta plats för allt någon annanstans. Det mesta hamnade i förrådet på baksidan, trots att det är genomruttet, fuktigt och fullt av diverse småkryp och större djur (paddor, möss…). Mindre prylar la jag i plastbackar med lock och större saker (t.ex.  den stoppade träningsbänken) får jag helt enkelt hålla tummarna för. Motionscykeln sålde jag och löpbandet ställde jag i hallen. Sängen ska stå kvar i sovrummet som ska byggas.

Idag kom snickarna, för att börja med att montera ner garageporten och sätta upp en provisorisk vägg i väntan på bygglov för att mura igen öppningen. Nästa vecka kommer de och bygger innerväggar. Förutom sovrummet ska det bli ett förråd som nås inifrån och ett som nås utifrån via sidodörren (bredvid garageporten).

Det kommer uppdateringar om garageprojektet under nästa vecka!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *