Får jag fasaden ommålad?

Ägg kastat över ytterdörren. Såhär ser det ut, trots att Ocab varit här och sanerat.

Vi hade bara bott i huset i någon vecka, när jag satt i soffan sent en kväll och plötsligt hörde ett ljud i köket. Jag trodde att det var katten som rev ner något. Det var inte förrän nästa morgon, som jag såg att fönstret var helt nersmetad med ägg. När jag gick ut och tittade på baksidan såg jag att fyra ägg träffat fasaden. Några nätter senare låg jag i mitt sovrum med terrassdörren öppen, när jag plötsligt hörde en krasch och springande fötter på framsidan. Jag förstod direkt vad det handlade om och rusade fram till fönstret. Dottern och hennes pojkvän sprang ut och tittade längs gatan, men vi hann inte få tag i killarna som gjorde det. Däremot fick jag möjlighet att torka bort ägg på ytterdörren och dörrmattan, innan det hann torka in.

Jag kontaktade försäkringsbolaget och de skickade hit Ocab. De byggde ställningar och skurade så gott de kunde. Men det blev bara ännu värre. Svart i stället för gult. På framsidan är det ett märke och på baksidan fyra. Det ser inte kul ut alls.

I förrgår var killen från Ocab här igen. Han hade med sig en målare, som ska räkna på vad en ommålning kostar och lämna en offert till försäkringsbolaget. Visserligen kommer de bara att måla framsidan och baksidan. Inte gavlarna. Frågan är hur stor färgskillnaden blir? Kanske kan jag själv lägga till kostnaden för åtminstone den gavel som syns från vägen?

Jag får inte glömma kontakta den första ägaren som byggde huset och fråga efter färgnummer och färgsort.

Nu håller jag tummarna! I så fall kommer de till våren och målar 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *