Egna köksskisser

Eftersom det inte kändes 100% perfekt med köksritningarna från Ett vackert kök (Tibrokök), så föreslog Nicklas (min projektledare för renoveringen) att han kunde lämna ett förslag på ett Bomankök. Jag hoppades att han skulle hitta någon cool möjlighet jag inte tänkt på tidigare.

Tyvärr kändes det som att börja om från början och peta i allt jag redan petat i hos Tibrokök. Inte si och inte så. Krav hit och dit. För att inte tala om alla behov som måste uppfyllas.

Jag sa till Nicklas att jag måste tänka och skissa på egen hand först, så att varken han eller någon annan börjar utan tillgång till mina KRAV på vissa grundläggande funktioner.

Helst skulle jag vilja utlysa en tävling och låta minst tio personer spruta ur sig idéer och förslag. Sedan skulle jag plocka ihop det bästa.

Häromdagen mätte jag upp köket på egen hand och började från början. Jag försökte tänka nytt, utan att fastna i hur köket ser ut idag och de tidigare spår jag redan halkat in på tillsammans med köksarkitekten.

Efter ett par timmar gav jag upp. Det är omöjligt. Jag hittar inget alternativ som är tillräckligt bra, ger tillräcklig funktion eller är värt att lägga en halv miljon kronor på. Dessutom plockade jag bort sparksockeln, för att undersöka storleken på den kanal till ventilationen, som jag visste löper i det hörn jag vill ha kyl och frys. Fan! Den är 35 x 50 cm och pajar alla nuvarande ritningar och tankar fullständigt. Och jag vågar inte räkna med att den går att riva och minska i storlek. Vad trött jag blir!

Ska jag behålla stommarna (Ikea), komplettera med överskåp och byta luckor i stället? Det är nog ditåt det lutar just nu. Om det inte dyker upp en fantastisk idé i bakhuvudet, vilket det brukar göra om jag bara ger mig själv lite tid.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *