Drömmen om en hög julgran

Vardagsrum med högt i tak.

Förra hösten och i mellandagarna satt jag och arbetade med mina mål. Långsiktiga och kortsiktiga. Ett långsiktigt mål var att träffa en man, gifta mig och köpa mitt drömhus med pool och utsikt över vatten. Ett kortsiktigt mål var att jag skulle bo i ett hus redan julen därpå. Alltså den som nu är i antågande. Det behövde inte vara ett stort hus. Kanske bara ett radhus. Men ändå ett hus. Jag skulle inte stå ut ytterligare en jul i lägenhet.

Jag uppfyllde målet att bo i hus den här julen. Och det blev inte bara ett radhus, utan det blev mitt drömhus med utsikt över Mälaren.

Redan i januari, när jag skrev köpeavtalet, så såg jag den kommande julen framför mig. Jag skulle få plats med en jättestor och hög julgran i vardagsrummet, där det är drygt fyra meters takhöjd. Wow!

Men nu när julen är här, så orkar jag faktiskt inte arrangera en sån där megastor julgransdröm. Den får nog vänta tills den blivande mannen gjort entré i mitt liv 😉

I stället hittade jag en liten söt kungsgran i kruka på Plantagen. Den kostade 399 kr (tror jag) och korgen 199 kr. Den får duga detta året. Den kändes smidigare att köra hem och den kommer definitivt att bli lättare att slänga. Kanske barrar den inte ens, med tanke på att den är planterad?

Bild kommer på granen, när den är placerad och dekorerad 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *