Den ena kyl/frysen gick sönder

I samband med att en huvudsäkring gick när det var kallt för ett par veckor sedan, så gick den ena kyl/frysen sönder. Den ville helt enkelt inte hoppa igång igen. Jag gillar visserligen inte att ha två kyl/frysar i stället för en kyl och en frys, men just nu är jag ganska tacksam. Annars hade jag varit tvungen att köpa en ny. Nu kunde jag klämma in allt i den som fortfarande fungerar. Det fick inte plats på långa vägar, men Fideli fick offra sig och ta all glass och allt bröd till sin frys i attefallshuset 😉

Dessutom är det svalt i garaget, så där ställde jag alla flaskor och burkar med vinäger, chilisås, senap, oliver och annat som inte används dagligen.

Nu MÅSTE jag ta tag i ett nytt kök. Det är bara en tidsfråga innan något mer går sönder. Alla vitvaror sjunger på sista versen efter snart elva år. Därför tog jag kontakt med Annika på Ett vackert kök, så att vi kan slutföra ritningarna och beställa. Hon kommer till mig i morgon. När mina köksplaner fått ligga till sig lite och tankarna mognat, så är det det köket nedan som fastnat i mitt huvud. Jag svängde förbi butiken i Alvik och tog ett foto genom fönstret igår och det känns helt rätt. Detta ska vi utgå ifrån:

Utställningskök i Brommabutiken (Alvik)

Nu är bara frågan hur planeringen ska se ut. Jag flyttade undan matbordet och placerade det under uttagen för taklamporna, så som jag tror det är tänkt att bordet ska stå. Och så som jag bestämt mig för att jag måste ha det. Enligt tidigare ritningar skulle jag inte ha något matbord, utan bara en lång köksö. Men det har jag insett inte fungerar. Jag måste ha ett vanligt bord också. Därför står bordet där det ska stå och resten av ytan kan bli kök/köksö.

Matbordet placerat under lamputtagen i taket.
Svarta överskåp i stället för synlig fläkt och hyllor?
Kyl/frysarna ska bort från väggen till höger och ersättas av kyl och frys i hörnet där mikro och kaffemaskin står.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *