Blå färg på köket

Som jag visade i förra inlägget, så planerar jag ett trefärgat kök, med svarta överskåp, vit köksö och färgade bänkskåp. Helst skulle jag vilja ha bänkskåp i en grön eller brungrå färg, men jag tänker i stället ta upp den blå färgen som alla fönsterkarmar, ytterdörren och trappräcket har. Det binder ihop inredningen på ett snyggt sätt.

Däremot vill jag inte ha en så mörk gråblå färg utan ett par nyanser ljusare. Jag tog fram min NCS-katalog och försökte hitta rätt kulör. Min bedömning blev att fönster, räcken och dörrar är i kulören S 7010-R90B och då skulle jag kunna ha bänkskåp i S 5010-R90B.

Jag diskuterade mina tankar med Annika på Ett vackert kök och hon sa att jag kan få köket i exakt vilken NCS-kulör jag vill, men att de har en liknande färg i sitt standardsortiment. Hon skulle ta reda på vilken det var och återkomma.

När hon hörde av sig fick jag bekräftat att mina planer är helt rätt. Det är inget att tveka på. Tibroköks standardfärg Sjöbris är EXAKT den NCS-kulör jag letat fram. Otroligt!

Eftersom jag tror på vägledning och bekräftelse från högre makter, så är jag säker på att det blir riktigt bra med ett Sjöbris-färgat kök. Detta trots att jag vet att blå färg inte hör hemma i ett kök. Blått signalerar ”oätligt” och det finns ingen föda som är blå. Inte ens blåbär, för de är svarta och röda. Det är därför kaffe inte smakar gott i en blå mugg. Fördelen med ett blått kök skulle därför kunna vara att man äter mindre och således går ner lite i vikt 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *