Attefallshuset står fel

Det har uppstått en riktigt jobbig situation. När kommunen slutbesiktigade och mätte in attefallshuset på tomten, för att komplettera ritningarna över tomten och byggnaderna, så visade det sig att det står bara 4,10 meter från gränsen mot grannen i stället för 4,50 meter som det ska göra enligt gällande regler.

Det är Attefallsverket som ombesörjer alla ritningar och all kontakt med kommunen och de ringde till mig och berättade om situationen och frågade vilken relation jag har till grannen. Kanske kunde jag ringa på och be dem godkänna en placering närmare än 4,50 meter?

Jag svarade nej. Det finns inte en chans att jag tänker hamna i en tacksamhetsskuld och ett underläge inför eventuella andra krav och önskningar jag kan tänkas ha framöver. Det finns träd jag gärna vill ta ner och framförallt grenar att kapa längs gränsen och då tänker jag inte komma krypande nu. Jag vill göra allt rätt och ha rättigheterna på min sida.

Jag sa att de helt enkelt får flytta attefallshuset, så att det hamnar rätt.

Nu är situationen sådan att de ska beställa en ny mätning och hoppas på att den visar närmare 4,50 meter. Kanske 4,30 meter. I så fall kan kommunen godkänna en mindre avvikelse.

Nu har jag en arg och orolig klump i magen. Jag vill INTE bråka med Attefallsverket och behöva strida för att de ska flytta huset utan kostnad. Men jag vill heller inte ta en dust med grannen. Risken är att jag hamnar i det ena eller andra, för inte har jag sådan tur att mätningen blivit fel eller att Attefallsverket flyttar huset utan att dividera om saken?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *