Attefallshuset får nog stå kvar

Nu har markanläggarna från Svea Entreprenad varit här och tittat på attefallshusets placering och bedömt möjligheterna till en flytt. Det var samma killar som grävde och byggde grunden.

Vi mätte och diskuterade olika alternativ. Om jag kräver en flytt (vilket jag har rätt till) innebär det att de måste göra en veckas arbete helt utan betalning. De måste ta dit alla maskiner, lyfta bort huset med en kranbil, fylla på med mer underlagsmassor, flytta avloppet och göra om allt från början. Och det blir ännu mer komplicerat än första gången, med tanke på att det står ett hus i vägen mitt i trädgården också. Det måste ju stå någonstans under tiden.

Jag tyckte så synd om dem. De hade mätt 4,50 meter från stolpen i staketet. Antagligen står staketet 20 cm in på grannens sida plus att fasaden på huset byggde 10 cm som de inte var medvetna om. Alltså 30 cm för nära grannen.

De erbjöd sig att gå in till grannen och ta på sig hela skulden och be dem godkänna placeringen. Efter mycket om och men tillät jag dem att göra det. Själv vill jag inte hamna i tacksamhetsskuld, men nu blev det på sätt och vis inte jag utan de som hamnar där. Sagt och gjort, de traskade in till grannen. Jag rådde dem till att inte röka under tiden (vilket de alltid gör när de pratar med mig) och inte slänga några fimpar på grannens tomt. Haha 😉

Och det verkade som om grannarna inte har något att invända, men killarna vågar inte räkna med det förrän de har påskriften nästa vecka.

Själv känner jag att det blir riktigt skönt om jag slipper böket med att flytta attefallshuset. Puh!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *