Äntligen gardiner i sovrummet!

Stryker gardiner
Jag står och stryker mörkläggningsgardiner till sovrummet.

Klockan sju i morse skulle snickaren komma och hänga upp mina gardinskenor i taket i sovrummet. Eftersom det är högt i tak (3,30 m) och mörkläggningsgardinerna är tjocka och tunga, så behövdes det dels specialfästning och dels en person som är längre än jag. Han blev ändå tvungen att stå på tå på min högsta (jag har två) stege. När han ändå stod där och nådde ända upp, så bad jag honom att hänga upp själva gardinerna också. Det kom jag på sent igår kväll, så jag blev tvungen att ställa mig och stryka dem. Två mörkläggningsgardiner och två tunna gardiner i guld. Alltså fyra längder á 3,30 meter långa.

När jag flyttade in i huset mitt i sommaren, så fanns det INGEN mörkläggning i mitt sovrum. Och ett stort skjutparti där det flödade in ljus. Jag som måste ha kolsvart, för att kunna sova. Åtminstone om jag vill slippa vakna klockan fyra på morgonen. Efter mindre än en vecka var jag ett vrak med sömnbrist. Då hade jag redan haft hit en markisfirma och beställt både rullgardin, jalusier till matrummet, en utanpåliggande markis och en persienn till badrummet. Men de skulle dröja minst en månad. Det var dessutom semestertid och det blev ännu längre väntetid. Jag gjorde en provisorisk lösning så länge, med en billig gardinstång och gardiner jag hade i garderoben. Inga mörkläggande, men åtminstone bättre än inget.

Efter drygt två månader fick jag äntligen min rullgardin. Tyget var slut hos leverantören och sedan skickades paketet fel. Men jag blev nöjd. Jag hade glömt att jag valt en mörk trälist nertill. Den matchar mina nya sängbord och bänkskivan i badrummet intill.

Sovrum med rullgardin
Efter drygt två månaders väntan fick jag äntligen mörkläggning i sovrummet.

Och nu har jag dessutom fått upp mina lååååååånga mörkläggningsgardiner. Från golv till tak. Eller snarare från tak till golv. Gardinerna i guld är jag inte helt nöjd med. De matchar visserligen taklampan och tavelramarna i guld, men de får nog bara vara en tillfällig (och faktiskt väldigt billig!) lösning i väntan på att jag ska komma på vilken accentfärg jag vill ha i sovrummet. Och vilken färg jag vill ha på överkastet. Tillsvidare använder jag mitt gamla (som är för litet och bara ligger nertill) och mina gamla prydnadskuddar.

Gardiner i sovrummet
Äntligen har jag fått upp gardiner i sovrummet. Mörkläggningsgardiner i samma färg som sänggaveln och blommönstret i fondtapeten och gardiner i guld framför.

Jag ska göra ett inlägg och visa hela sovrummet, när jag är helt färdig med det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *