Nyårsafton – ut med det gamla, in med det nya!

Bricka med levande ljus
Ljusbricka på soffbordet

Nu är det nyårsaftons kväll. I morgon är det 2018. Josefin är på en fest och jag, Fideli, Nocco, Texas och Findus är hemma. Jag lyckades locka med mig lilltjejen till Max i Bromma och nu håller hon på att städa i sitt hus. Jag har tänt en brasa, massor av ljus och sitter under en filt i soffan. Det är blåsigt och regnigt ute. Hunden leker med något där nere och det smäller redan en massa fyrverkerier överallt utomhus. Trots att klockan bara är nio.

Jag har ägnat hela mellandagsveckan åt att skriva mål och visioner för kommande år. Jag har skrivit, raderat och omformulerat. Det blev nästan två hela A4-sidor fylla med saker jag vill ha i mitt liv. Dessa markerade jag med olika färger. Rött för saker jag ska se till att skaffa eller genomföra under 2017, blått för sådant jag vill ha snarast men inte prioriterar i första hand, grönt för sådant som kan vänta 1-2 år och orange för sådant jag vill ha någon gång i framtiden.

Av de röda målen valde jag ut de viktigaste. Till dessa letade jag upp varsin bild på Google. Dessa bilder byggde jag sedan ett collage av i Photovisi. Jag ska jobba för att hunden ska bli lydig, jag ska bygga mitt drömkök, åka mer till Spanien, jag SKA åka på en avkopplande all-inclusive-resa, jag ska bygga en pool i trädgården, flytta tvättstugan, hitta bra skolor till barnen, fira nästa nyår med en man och vänner, skriva en bok, glasa in terrassen, hitta kärlek och tvåsamhet och tjäna mycket pengar. Wow, vilket år jag kommer att få!

Förutom att fila på mina framtidsdrömmar, så har jag rensat och röjt. Inte bara i garderober, skåp, skafferi och bland bilder i datorn. Jag har röjt mentalt. Jag har lagt misslyckade projekt i papperskorgen, raderat tidigare mål som bleknat, valt bort relationer och ”måsten”. Jag har också rensat bland mina grupper och sidor på Facebook, i kontaktlistan i telefonen och bland alla sparade mail. Jag har också varit flitig med unsubscribe på alla mail jag inte vill ha. Och jag skickade dottern till affären med alla pantflaskor.

Jag kommer att fortsätta i morgon med mina pärmar, konton och kontrollen på ekonomin. Jag har redan gjort en pärm för 2018 och jag ska markera alla flikar i den. Jag ska också slänga alla kvitton och fakturor som inte behöver sitta kvar i 2017 års pärm. Dessutom ska jag sammanställa alla mina tillgångar, skulder, inkomster och utgifter i Balansbladet. När det gäller mitt företag ska jag samla ihop alla kvitton för privata utlägg för de senaste tre månaderna och skicka dem och all bokföring till min redovisningskonsult. Och jag ska åka till återvinningen med kartonger, plast och alla batterier jag förbrukat i alla julslingor och lampor.

Jag verkligen älskar att börja om på noll! Det ger mig så mycket energi med en nystart i livet. Tänk att man får en sådan varje år. Ta vara på den!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *